CCNA güncel Dump/Sorular

Geçmişten Kalan Oyunlar

Merhaba sevgili okurlar bu yazımda sizlere eskimeyen, hala o çocukluk/yeni gençlik tadını veren oyunlardan bahsedeceğim.


İlk olarak bilgisayarda oyun dediğmizde 2000 li yılların başlarında aklımıza gelen ilk oyun.

Icy Tower


Evet başımızın belası olan o oyun. Bir kule bir de ilginç bereli karakterimiz ile oyuna başlayalım. Belki isveç yapımı olduğu için soğuk bir oyundur diyorum. Ama ordan oraya zıplayıp kombolarla coşan yıldızları hatırlamayan yoktur sanırım. Karakterimiz harold(homeboy) ile kulenin üstüne tırmanmayı amaçlayan oyunda benim görüşüm kimse kuleye aldırmıyor bile. Oyun free luch isimli stüdyodan çıkma. Ücretsiz dağıtılıyor ve verdiğim bağlantıdan 2001 yılına gidip oyunu oynayabilirsiniz. 

Beach Head 2002

 

İlk oyunu 1983'te beach head serisi BH2000 ve ardından BH2002 ile aklımızı başımızdan almıştı. Bir cephede/sığınakta duruyor gelen düşmanlara insanüstü çabayla karşı koyuyorsunuz. En çok zaman geçirdiğim oyunu denemenizi tavsiye ederim.

RE-VOLT

 

Aslında 1999 yapımı olan yarış oyunu revolt o yıllarda oynadığım en eğlenceli ve muhteşem grafikli oyundu. Hala da eski günlerin yad eder boşluk buldukça oynarım. Oyunun içine girmek gerekirse; aslında Rc yani oyuncak arabalarla yarışıyoruz. Belirli haritalar/pistler var ve bu pistlerde yarışarak turnuvayı kazanıyoruz. Kazandığınız turnuvalar ve kupalarla yeni oyuncak araçlarınızı alıp farklı yeteneklerle oyunda ilerliyorsunuz. Aynı zamanda yarış esnasında su torbası, torpil, havai fişek, saatli bomba, fazladan şarj gibi power up/güçlendirmeleri yol üzerindeki noktalardan geçerek alıyor ve geçmeye çalıştığınız rakibinize atıyorsunuz. Hem haritalarının fazlalığı hem de oyundaki sürükleyicilik benim için oyunu en'ler arasına koyuyor.(Oyunun görseli 2003 yılında tarafımdan ekran görüntüsü olarak alınmış ve o zaman çizilmiş bir hatıradır.)

Carmageddon, stunt GP, Shadow Man, Forsaken(Acclaim Games), Extreme G3, Crazy Taxi, Space Jam, Arctic Thunder, Mace: The Dark Ace, Devil May Cry, Hunter:The Reckoning gibi uzayıp giden bir liste benim için, günümüzdeki 4k, VR, konsollar ve gerçeklik oluşturmaya çalışan tüm sistemlerden önde gelmekte. Bu yazıyı okuduktan sonra oyunlarla ilgili en ufak bir merakınız uyanmadıysa ya da sizin için bunlar yazıdan ibaretse lütfen 1995-2003 arası yayım tarihli oyunları inceleyin. Eminim sizin için de uygun bir oyun olacaktır.

Yorumlar